Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- فاطمه عسگری نیا: «ارشا اقدسی»؛ کسی که خبر مرگش هم همه را متحیر کرد؛ درست مانند صحنه‌های ناب بدلکاریش که نفس‌ را در سینه حبس می‌کرد. ارشا عاشق بدلکاری و هنرهای بی‌مانندش بود و در نهایت هم به آرزویش رسید و در یکی از همین صحنه‌های هنری عمرش به پایان رسید.

او مربی  «آی کیدو» بود و عنوان نخستین مربی «بانجی»  ایران و نخستین مربی «تونل باد صبا»  در ایران را از آن خود کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین مؤسس گروه «بدلکاران ۱۳» بود و سابقه حضور در چندین فیلم خارجی و‌هالیوودی به‌عنوان بدلکار را نیز در کارنامه خود داشت. برخی از این فیلم‌ها عبارتند از: فیلم «اسکای فال» به کارگردانی سام مندس، «مرگ روشنایی» ساخته پل اشریدر و  «کونگ فو یوگا» به کارگردانی استنلی تونگ.

او آرزوی پریدن از برج میلاد را داشت که پس از ۶ سال در سال ۱۳۹۸ به آرزویش رسید.

 درگذشت: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰

با قدغن آمد با چمدان رفت

«فتحعلی  اویسی»؛ هنرمندی که با وجود چهره‌ای جدی و عبوس خاطرات کارهای طنز او یکی از بهترین خاطرات ماست. او فعالیت‌های هنری‌اش را از سال ۵۷ با فیلم قدغن شروع کرد و آخرین حضور او در صدا و سیما در سریال چمدان بود.

فتحعلی اویسی کارگردان، بازیگر تئاتر، سینما، تلویزیون ایرانی بود که کارگردانی و بازیگری سینما را در دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در سال ۱۳۵۳ تمام کرد، اما آنقدر عاشق ایران بود که بلافاصله بعد از تمام شدن دوران تحصیل همان سال به ایران بازگشت و فعالیت‌های هنری خود را آغاز کرد. او از جمله بازیگرانی بود که شانس خود را در بخش خوانندگی هم امتحان کرد و تیتراژ پایانی سریال‌های باغچه مینو و کمربندها را ببندیم را از خود به یادگار گذاشت. البته او یک آلبوم هم به همراه پسرش علیرضا اویسی به نام «خونه دل» روانه بازار کرد.

 درگذشت: ۱۳ مهر ۱۴۰۰

هنر «ایران» برای ایران بود

«ایران درودی»؛ به همان اندازه که تابلوهای زیبای نقاشی‌اش به دل می‌نشست صحبت‌های پر نغزش هم همیشه طرفداران پر و پا قرصی داشت. او هم نقاش بود هم کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد برجسته دانشگاه. درّودی با علاقه‌ای که از کودکی به نقاشی داشت‌ پس از اتمام تحصیلات متوسطه، راهی فرانسه شد و تحصیلات خود را در دانشکده عالی هنرهای زیبای پاریس بوزار به پایان رساند.

ایران درّودی در آخرین فعالیتش، بعد از تأسیس بنیادی در سال ۱۳۹۰، ۱۹۵ اثر برگزیده خود را که طی ۴۷ سال با هدف ارائه در موزه شخصی خود حفظ کرده بود، به‌صورت محضری به این بنیاد و مردم ایران بخشید، و هزینه ساخت موزه را از محل فروش منزلش در پاریس تأمین کرد. او در سن ۸۵ سالگی پس از تحمل سه ماه بیماری درگذشت.

 درگذشت: ۷ آبان ۱۴۰۰

کرونا آخرین سریال آقای بازیگر

«عزت اطلسیفر» با نام هنری سیامک اطلسی هنرپیشه، کارگردان نویسنده و دوبلور ایرانی بود. او از سال ۱۳۴۳ از طریق انجمن گویندگان کار هنری خود را شروع و فعالیت سینمایی را سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم سینمایی «مردان خشن» به کارگردانی صابر رهبر آغاز کرد.

بیشتر فعالیتهای این هنرمند در عرصه بازیگری بود که درسریالهایی مانند پدرسالار، کلانتر ۲، سلمان فارسی، تعبیر وارونه یک رؤیا، مختارنامه، پهلوانان نمیمیرند و... به نقشآفرینی پرداخت. او از معدود بازیگرانی بود که با هر نقشی در قاب شیشهای تلویزیون ظاهر نمیشد و به اعتقاد خودش نقشی را قبول میکرد که دوست داشته باشد. مرحوم اطلسی مشغول ایفای نقش رئیس بیمارستان در سریالی با موضوع کرونا به نام «اپیدمی» بود که اتفاقاً به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.

 درگذشت: ۴ مهر ۱۴۰۰

صدر‌؛ راوی تاریخ فوتبال

۲۵ تیرماه سال ۱۴۰۰ بود که «حمیدرضا صدر» بعد از طی یک دوره سخت بیماری خارج از کشور در سن ۶۶ سالگی چشم بر جهان بست. او یکی از مفسران خبره فوتبال و منتقدان سینما بود که سبک و سیاق خاصش در این دو حوزه حسابی طرفدار داشت.

مخصوصاً روایتهای جذاب تاریخیاش از فوتبال. و شهرتش بیشتر به خاطر سبک گفتوگوی توام با هیجان و ابراز احساساتش به فوتبال در اجراهای تلویزیونی بود. حمیدرضا صدر از طرفداران پر و پا قرص تیم «عقاب» بود و بارها اعلام کرده بود که بعد از انحلال تیم عقاب همه چیز تمام شد و دیگر هوادار هیچ تیمی نیست. او همچنین یکی از نویسندگان ثابت مجله فیلم بود و با نشریات زن روز، هفت، مجله سروش، تهران امروز، وبگاه گل و تعدادی نشریه ورزشی همکاری داشت.

 درگذشت: ۲۵ تیر ۱۴۰۰

روزگار ناکام جوانی

«زهره فکور صبور‌»؛ کار بازیگری خود را با سریال نرگس در تلویزیون آغاز کرد و پس از آن در سریال‌های «روزگار جوانی» و «‌بی‌بی گل» ادامه داد و در سریال «دلنوازان» درخششی دوباره داشت. زهره فکورصبور پس از مدتی وقفه با مجموعه تلویزیونی دردسرهای عظیم در سال ۱۳۹۳ به تلویزیون بازگشت.

وی با فیلم سینمایی بوی گل سرخ به کارگردانی ناصر محمدی وارد عرصه سینما شد، اما با فیلم روزگار جوانی به اوج شهرت رسید و خاطره‌اش در ذهن‌ها ماندگار ماند. زهره فکور که در آستانه ۴۴ سالگی فوت کرد.

 درگذشت: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰

علی سلیمانی؛ بازیگر خوش روی تلویزیون و سینما

درست است مرگ برای خیلی از ما تلخ است، اما «علی سلیمانی» از آن دست انسان‌ها بود که تصویر زیبایی از مرگ در ذهن همه به یادگار کشید. بازیگر و مجری خوشرو و خوش‌خنده تلویزیون که وقتی در روزهای گرم مرداد ماه ۱۴۰۰ خبر فوتش در پی ابتلا به کرونا رسانه‌ای شد خیلی‌ها از شنیدن این خبر متأثر شدند.

از جمله آثاری که علی سلیمانی در آنها به ایفای نقش پرداخته است می‌توان به فیلم‌های سینمایی چون «بی پولی»، «نجات‌یافتگان»، «قارچ سمی»، «خاله سوسکه» و... و. . اشاره کرد و از جمله آثار تئاتری‌اش هم باید از کارگردانی و بازیگریش در دو اثر به نام «مردی در آینه» و «مکعب» اشاره کرد.

 درگذشت: ۲۱ مرداد ۱۴۰۰

مرد آرام سینمای ایران

«عزت‌الله‌مهرآوران»؛ مرد مهربان و آرام سینمای ایران. این لقبی بود که همه علاقه‌مندانش به این بازیگر محبوب داده بودند. او متولد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۲۸ در مسجد سلیمان و از معدود هنرمندانی بود که نشان درجه یک هنری را از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده بود.

مهرآوران ۲۸ ساله بود که فعالیت حرفه‌ای خود را سال ۵۳ در سینما آغاز کرد و با فیلم‌های آژانس شیشه‌ای، مرد عوضی و خوابم میاد در خاطره‌ها ماندگار شد. از مشهورترین بازی‌های او نقش پدر حبیب در سریال پرطرفدار لیسانسه‌ها و فوق لیسانسه‌ها بود. خودش هم عاشق این نقش بود و همیشه می‌گفت هیچ نقشی مانند این به دلم ننشست. عزت‌الله‌مهرآوران همیشه نماد پدری آرام و صبور در تلویزیون و سینما را داشت و همین ویژگی او را محبوب کرده بود.

 درگذشت: ۱۶ مهر ۱۴۰۰

شاهد صد ساله موسیقی ایران

«عبدالوهاب شهیدی»؛ شاهد عینی یک‌صدسال اخیر موسیقی ایران بود. موسیقیدانی که پستی‌وبلندی‌های موسیقی ایرانی، تأثیری مستقیم بر روند زندگی‌اش گذاشت. او متولد ۱۳۰۱ بود؛ یعنی حدودا زمانی که کلنل وزیری مدرسه موسیقی را در ایران تأسیس کرد که بعد‌ها به هنرستان موسیقی تبدیل شد.

 این استاد موسیقی از اوایل دهه ۱۳۲۰ فعالیت هنری خود را با فراگیری آواز، سنتور و عود نزد استاد زنده‌نام اسماعیل مهرتاش آغاز کرد. شهیدی به‌جز آواز خواندن و آهنگسازی، نوازنده‌ای منحصر به‌فرد با ‌ساز عود نیز بود که این ساز را با چیره‌دستی فراوانی می‌نواخت.

عبدالوهاب شهیدی در اجرای آوازهای محلی پیشرو بود و تصنیف‌های زیبایش طرفداران زیادی داشت. او در سن ۹۹ سالگی به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان فوت کرد.

 درگذشت: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

پدر کویرهای ایران

پرفسور «پرویز کردوانی»؛ معروف به پدر علم کویرشناسی ایران، نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار را از آن خود کرده بود. او که در سن ۹۰ سالگی فوت کرد، مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و یبابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات ارزندهای در پیشبرد علم کویرشناسی و مقابله با خشکسالی ایران را در کارنامه خود داشت.

یکی دیگر از افتخارات او در زندگی، کسب جایزه «مهرگان علم» به خاطر تألیف بهترین کتاب سال در زمینه محیطزیست بود. پرفسور کردوانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد.

 درگذشت: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰

کد خبر 663988

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۵۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ اسعد رسولی گفت: مرحوم حجازی متولد سال ۱۲۹۶ بود که در سال ۱۳۱۶ به عنوان معلم در اموزش و پرورش استخدام شد و یکی از نخستین معلمان این شهر به شمار می آمد.

بیشتر بخوانید؛ صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد

وی اضافه کرد: این معلم دلسوز و پرتلاش پس از ۳۴ سال خدمت در آموزش و پرورش مهاباد سرانجام در سال ۱۳۵۶ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به درجه بازنشستگی نایل آمده بود.

رییس آموزش و پرورش مهاباد گفت: مرحوم حجازی در دوران خدمتش در تمامی مقاطع تحصیلی به تدریس مشغول بود و علاوه بر ریاست اداره آموزش و پرورش، مسوولیت سازمانان جوانان و هلال احمر (شیرو خورشید) مهاباد را نیز در کارنامه مدیرتی خود داشت.

وی اظهار کرد: از مرحوم حجازی چند تالیف شامل کتاب خاطرات و دیوان اشعار به زبان های کُردی و فارسی به یادگار مانده است که هنوز به چاپ نرسیده است.

آیین تشییع و خاکسپاری مرحوم حجازی با حضور گسترده مردم بویژه شاگران وی در آرامستان باغ فردوس مهاباد برگزار و مجلس ترحیم وی در مسجد مولوی این شهرستان برگزار می شود.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1229346 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • دبی باز هم همه را انگشت به دهان کرد!
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در مهاباد درگذشت
  • کهن‌ سال‌ ترین معلم ایران درگذشت
  • مسن‌ترین معلم ایران درگذشت
  • چهره اولین سرمربی زن در فوتبال مردان آلمان
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در این شهر درگذشت + عکس | او در چه سالی بازنشسته شده بود؟